h2zeergrootrefreshment-438399

Training Werk en Leven

Als moeder van opgroeiende kinderen ben je druk in de weer. Hoe vaak gun je jezelf de tijd om eens even bij te komen en waar te nemen hoe het met jou gesteld is? Ben je tevreden over je rol in het gezin? Past het werken of juist niet werken nog goed bij deze levensfase? Het krijgen van kinderen heeft vaak invloed op je wensen en mogelijkheden om te werken. Dit verandert vaak ook weer als je kinderen opgroeien. In training staat je eigen ontwikkeling centraal. Hoe geef jij jezelf voldoende ruimte en hoe kun je er op een prettige manier zijn voor je gezin. Hoe voorkom je stress, zodat je de combinatie werk en gezin met plezier kunt blijven doen.  

 

Wat leer je?

De training bestaat uit vijf dagen waarin aan de hand van afwisselende oefeningen je eigen thema's inbrengt. Aan het eind van de training heb jij een beeld van de toekomst zoals jij die graag ziet en de stappen die er nodig zijn om dit te realiseren.

Dag 1: Tot jezelf komen

Je leven is gevormd door allerlei beslissingen. Beslissingen waar je bewust over na hebt gedacht en beslissingen die in de waan van de dag zijn genomen. Beslissingen die voorkomen uit je eigen wensen en beslissingen door belangrijke mensen in je omgeving ingegeven. Centraal staat de plek die jijzelf in mag nemen binnen alle verantwoordelijkheden die je hebt als werknemer, moeder, en alle andere rollen in je leven.

Tijdens deze dag ontdek je waar je op dit moment staat in je leven. We staan stil bij de wensen die jezelf diep van binnen hebt voor de toekomst. Dit doen we aan de hand van een aantal reflectieve oefeningen.

Dag 2: Vorm aan wensen

Op de tweede dag neem je de wensen uit het eerste blok verder onder de loep. Welke vorm kun je geven aan wensen. Waar ben je al tevreden over en waar wil je verder aan werken. Deze dag kleur je  de wensen van de eerste dag verder in.

Dag 3: Aandacht voor wat er is

De derde dag onderzoek je welke kennis, ervaring, contacten en talenten je hebt om je wensen te realiseren. Samen met de andere deelnemers geef je op een creative manier invulling aan de stappen die je kunt zetten om je wensen te realiseren en al je hulpbronnen in te zetten.

Dag 4: Ruimte maken

Wensen zijn heel mooi en geven energie en richting aan je leven. Maar er zijn ook wensen die onmogelijk lijken, het kan spannend zijn of zelfs eng. Wensen kunnen strijdig met elkaar zijn. Misschien wil je meer tijd aan je werk besteden en vaker bij je kinderen zijn. Sommige wensen komen daardoor niet helder voor het licht. Of je neemt ze niet serieus. Na dit blok heb je meer inzicht in de blokades die je wensen in de weg staan en heb je handvatten hoe je hier mee om kunt gaan.

Dag 5: Successen vieren

In dit blok sta je stil bij je succesen. Je maakt de balans op en reflecteert wat jou geholpen heeft om je wensen te realiseren. Hoe heb je dat aangepakt? Wat heb je overwonnen en waar ben je nu tevreden over? Je weet hoe je ook in de toekomst goed in contact blijft met je eigen wensen en je barrières kunt overwinnen.

 

Kosten

€1250 exclusief btw, inclusief cursusmateriaal en locatiekosten

Locatie

De training is in de prachtige bosrijke omgeving van de veluwe in Ede. De trainingslocatie is vlakbij het intercity station Ede/Wageningen en goed bereikbaar met de auto.

Data

De training start in het najaar 2016

de trainingsdata zijn:

8 september 2017

6 oktober 2017

3 november 2017

1 december 2017

12 januari 2018

 

Aanmelden

Aanmelden via het contactformulier of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Kennismaken

Mail of bel om een afspraak te maken voor kennismakingsgesprek of voor meer informatie.